Overview

Distribution

In België is in 2004 een kolonie gevonden op een steen uit een geul tussen de Hinderbanken en in 2002 op het wrak van de Birkenfels (Zintzen, 2007). In Nederland recentelijk aangetroffen in een getijdenpoel nabij het Goesse Sas op een schelpfragment (De Blauwe, 2003b), in de Westkapelse Kreek op de hydroïde Gonothyrea loveni en bij de voormalige werkhaven van Bommenede (Grevelingen) op een steen. Komt vaak samen voor met Bowerbankia soorten.
translation missing: en.license_cc_by_4_0

© WoRMS for SMEBD

Source: World Register of Marine Species

Trusted

Article rating from 0 people

Default rating: 2.5 of 5

Physical Description

Diagnostic Description

description

Verspreide vertakkende zoïdenketens, zoïden tot 2 mm uiteen, verbonden door heel slanke uitloperachtige proximale zoïdendelen. De zoïde bestaat uit een basaal deel, proximaal lang draadvormig en een opgericht cilindrisch deel (tot 0,9 mm hoog) dat de polypide bevat. Ondoorschijnend met vastgehecht slib. De opening is eindstandig. De polypide draagt (zelden 7) 9 tot 11 tentakels. Wordt meestal pas ontdekt als substraat met levend materiaal wordt onderzocht, waarbij de tentakelkransen de aanwezigheid verraden.
translation missing: en.license_cc_by_4_0

© WoRMS for SMEBD

Source: World Register of Marine Species

Trusted

Article rating from 0 people

Default rating: 2.5 of 5

Disclaimer

EOL content is automatically assembled from many different content providers. As a result, from time to time you may find pages on EOL that are confusing.

To request an improvement, please leave a comment on the page. Thank you!