Overview

Distribution

Kolonies die in België (Zeebrugge, 2000) en Nederland (Neeltje Jans, 1999) op plastic aanspoelden, hadden geen gonozoïdenopening. Op basis van de kolonievorm wordt aangenomen dat het hier om T. lobifera gaat.
translation missing: en.license_cc_by_4_0

© WoRMS for SMEBD

Source: World Register of Marine Species

Trusted

Article rating from 0 people

Default rating: 2.5 of 5

Physical Description

Diagnostic Description

Description

Volledig vastgehechte korst, stevig, lichtpaars, regelmatig bloemvormig in omtrek door het vormen van symmetrische lobben. Lobben algemeen 2 tot 2,5 cm breed, soms 4 cm breed. De lobben liggen tot 4 mm uiteen. Kolonie stevig met een hoog profiel, hoewel de peristomen eerder kort zijn en vaak afgebroken. Aan de kolonierand zakt de kolonie snel af naar het substraat. De opstaande rand bestaat uit ongeveer vier zoïdengeneraties in ontwikkeling. Liggende delen van de zoïden kort, breed en convex, gescheiden door groeven. Oppervlak ruw gestippeld met dwarse ribben en groeven. Peristomen groeien voor de helft van hun lengte samen, een versmallend distaal deel met ruwe ringen, groeit vrij. Het peristoom is meestal korter dan 1 mm. Zoïden per 3 of 5 in een rij (distaal tot 8 zoïden per rij) naar de rand van de lob gericht. Als de kolonie breder wordt, splitsen de rijen in bundeltjes van 3-4 zoïden en tweerijige rijen kunnen gevormd worden. Gonozoïde niet opvallend gezwollen, het grootste deel van de lobbreedte innemend. Opening eerder in het midden van de gonozoïde, kort, gedeeltelijk tegen een peristoom of tussen twee zoïden. Opening opwaarts gericht, trechtervormig met gevouwen rand, breder dan een peristoom.
translation missing: en.license_cc_by_4_0

© WoRMS for SMEBD

Source: World Register of Marine Species

Trusted

Article rating from 0 people

Default rating: 2.5 of 5

Disclaimer

EOL content is automatically assembled from many different content providers. As a result, from time to time you may find pages on EOL that are confusing.

To request an improvement, please leave a comment on the page. Thank you!