dcsimg
Marcello Consolo   cc-by-nc-sa

Protostomia (Protostomes) is a group of animals. There are 1259234 species of Protostomes, in 130060 genera and 6746 families. This group has been around since the Ediacaran Period. Protostomes includes groups like Arrow Worms, Spiralians, and Ecdysozoans.

EOL има податоци за 4 атрибути, и тоа:

Живеалишта на Protostomia

Средините во кои живеат многу видови на Protostomia. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Protostomia.

Marcello Consolo   cc-by-nc-sa

Живеалишта на Protostomium

Средините во кои живеат многу видови на Protostomia. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Protostomia.