dcsimg
N Sloth   cc-by-nc

Scutigera е род на стоногалка во семејството Scutigeridae.

EOL има податоци за 7 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Scutigera Lamarck 1801. Погледајте го овој вид на GBIF