dcsimg
Museum of Comparative Zoology, Harvard University   cc-by-nc-sa-3.0

Chalcides is a genus of лушпари in the family скинкови.

EOL има податоци за 10 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Chalcides Laurenti 1768. Погледајте го овој вид на GBIF