dcsimg
  cc-by-nc

Squamata (лушпари) е ред на ’рбетници.

EOL има податоци за 11 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на лушпари. Погледајте го овој вид на GBIF
  cc-by-nc

Живеалишта на лушпари

Средините во кои живеат многу видови на лушпари. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови лушпари.

Живеалишта на лушпари

Средините во кои живеат многу видови на лушпари. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови лушпари.