dcsimg
joachim   cc-by-nc-4.0

Acontias is a genus of лушпари in the family скинкови.

EOL има податоци за 10 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Acontias Cuvier 1817. Погледајте го овој вид на GBIF