dcsimg
Lucinda Treadwell/Singing Insects of North America   cc-by-nc-sa-3.0

Idiostatus is a genus of Orthoptera in the family katydids.

EOL има податоци за еден атрибут:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Idiostatus. Погледајте го овој вид на GBIF