dcsimg
Liselle Santos   cc-by-nc-sa-4.0

Apis cerana is a species of bees & apoid Wasps in the family bees.

EOL има податоци за 9 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Apis cerana Fabricius 1793. Погледајте го овој вид на GBIF