dcsimg
satshot2010   cc-by-nc-sa-4.0

Apis florea (Asian Dwarf Honey Bee) is a species of bees & apoid Wasps in the family bees.

EOL има податоци за 4 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Apis florea Fabricius 1787. Погледајте го овој вид на GBIF