dcsimg
Слика од <i>Thioploca araucae</i>
Life »

Bacteria

giantbacteria   cc-by

Bacteria (Bacteria) is a group of creatures. There are 19713 species of Bacteria, in 3519 genera and 478 families. Bacteria includes groups like Thermodesulfobacteria, Thermotogae, and Dictyoglomi.

Живеалишта на Bacteria

Средините во кои живеат многу видови на Bacteria. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Bacteria.

giantbacteria   cc-by

Живеалишта на Bacterium

Средините во кои живеат многу видови на Bacteria. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Bacteria.