dcsimg
Katja Schulz   cc-by-4.0

Tamias dorsalis is a species of верверици in the family верверици.

EOL има податоци за 49 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Tamias dorsalis Baird 1855. Погледајте го овој вид на GBIF