dcsimg
Museum of Comparative Zoology, Harvard University   cc-by-nc-sa-3.0

Melanoseps is a genus of лушпари in the family скинкови.

EOL има податоци за 9 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Melanoseps Boulenger 1887. Погледајте го овој вид на GBIF