dcsimg
shivanparusnath   cc-by-nc-4.0

Scelotes is a genus of лушпари in the family скинкови.

EOL има податоци за 10 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Scelotes Fitzinger 1826. Погледајте го овој вид на GBIF