dcsimg
2012 Luke Verburgt   cc-publicdomain

Chamaesaura is a genus of лушпари in the family Cordylidae.

EOL има податоци за 10 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Chamaesaura. Погледајте го овој вид на GBIF