dcsimg
  cc-by-nc-sa-3.0

Characeae is a family of Archaeplastida.

EOL има податоци за 19 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Characeae. Погледајте го овој вид на GBIF
  cc-by-nc-sa-3.0

Живеалишта на Characeae

Средините во кои живеат многу видови на Characeae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Characeae.