dcsimg
  cc-by-nc-sa-3.0

Eucyclops is a genus of Copepoda in the family Cyclopidae.

EOL има податоци за 3 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Eucyclops Claus 1893. Погледајте го овој вид на GBIF