dcsimg
Ken-ichi Ueda   cc-by-nc-2.0

Anomiidae (jingle shells) is a family of bivalves.

EOL има податоци за 26 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Anomiidae