dcsimg
Blake Matheson   cc-by-nc-2.0

Enhydra lutris is a species of цицачи in the family Куни.

EOL има податоци за 67 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Enhydra lutris (Linnaeus 1758). Погледајте го овој вид на GBIF