dcsimg
Bas Kers (NL)   cc-by-nc-sa

Phocoena (морска свиња) е род на цицачи во семејството морски свињи.

EOL има податоци за 21 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на морска свиња. Погледајте го овој вид на GBIF