dcsimg
魚類生態進化研究室   cc-by-nc

Cyprinus is a genus of Actinopterygii in the family Cyprinidae.

EOL има податоци за 9 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Cyprinus. Погледајте го овој вид на GBIF