dcsimg
Amadej Trnkoczy   cc-by-nc-sa

Fungi (Mushrooms, Lichens, Molds, Yeasts And Relatives) is a group of creatures. There are 136244 species of mushrooms, lichens, molds, yeasts and relatives, in 10790 genera and 805 families. Mushrooms, Lichens, Molds, Yeasts And Relatives includes groups like Aphelidea and Microsporidian Parasites.

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Fungi. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Fungi

Средините во кои живеат многу видови на Fungi. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Fungi.

Amadej Trnkoczy   cc-by-nc-sa

Живеалишта на Fungi

Средините во кои живеат многу видови на Fungi. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Fungi.