dcsimg
2010 Moorea Biocode   cc-by-nc-sa-3.0

Anomia (jingle) is a genus of bivalves in the family jingle shells.

EOL има податоци за 13 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Anomia