dcsimg
Chaloklum Diving   cc-by-3.0

Spirobranchus giganteus (елкар) is a species of бигорни цевкари in the family бигорни цевкари.

EOL има податоци за 26 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на елкар. Погледајте го овој вид на GBIF