dcsimg

Typhlosaurus is a genus of лушпари in the family скинкови.

EOL има податоци за 11 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Typhlosaurus. Погледајте го овој вид на GBIF