dcsimg
Shaun Lee   cc-by-nc-sa-4.0

Phasmida (Stick Insects) is a group of insects. There are 3193 species of stick insects, in 493 genera and 13 families. Stick Insects includes groups like Timemas Walkingsticks, Walking Sticks, and Diapheromeridae.

EOL има податоци за 4 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на стапчиња. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на стапчиња

Средините во кои живеат многу видови на стапчиња. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови стапчиња.

Shaun Lee   cc-by-nc-sa-4.0

Живеалишта на стапчиња

Средините во кои живеат многу видови на стапчиња. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови стапчиња.