dcsimg
Ilona L   cc-by-nc-sa

Hymenoptera (Wasps, Bees, And Ants) is a group of insects. There are 124313 species of wasps, bees, and ants, in 7348 genera and 134 families. Wasps, Bees, And Ants includes groups like Xiphydriid Wood Wasps, Xyelid Sawflies, and Karatavitidae.

EOL има податоци за 18 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на ципокрилци. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на ципокрилци

Средините во кои живеат многу видови на ципокрилци. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови ципокрилци.

Ilona L   cc-by-nc-sa

Живеалишта на ципокрилци

Средините во кои живеат многу видови на ципокрилци. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови ципокрилци.