dcsimg
Andreas Kay   cc-by-nc-sa

Orthoptera (Grasshoppers And Relatives) is a group of insects. There are 27977 species of Правокрилци, in 5039 genera and 80 family. Правокрилци includes groups like Paratitanidae.

EOL има податоци за 15 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Правокрилци. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Правокрилци

Средините во кои живеат многу видови на Правокрилци. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Правокрилци.

Andreas Kay   cc-by-nc-sa

Живеалишта на Правокрилци

Средините во кои живеат многу видови на Правокрилци. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Правокрилци.