dcsimg
Marcello Consolo   cc-by-nc-sa-4.0

Fannia canicularis is a species of двокрилци in the family Fanniidae.

EOL има податоци за 9 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Fannia canicularis (Linnaeus 1761). Погледајте го овој вид на GBIF