dcsimg
Smithsonian Institution, National Museum of Natural History, Department of Entomology   cc-by-nc-sa-3.0

Xyelidae (Xyelid Sawflies) is a family of Hymenoptera.

EOL има податоци за 21 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Xyelidae. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Xyelidae

Средините во кои живеат многу видови на Xyelidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Xyelidae.

Smithsonian Institution, National Museum of Natural History, Department of Entomology   cc-by-nc-sa-3.0

Живеалишта на Xyelidae

Средините во кои живеат многу видови на Xyelidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Xyelidae.