dcsimg
  cc-by-nc

Cetacea (китови) е ред на цицачи.

EOL има податоци за 15 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на китови. Погледајте го овој вид на GBIF
  cc-by-nc

Живеалишта на китови

Средините во кои живеат многу видови на китови. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови китови.

Живеалишта на китови

Средините во кои живеат многу видови на китови. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови китови.