dcsimg
Слика од Thermococcus
Life »

Археи

Archaea

Angels Tapias   cc-by-3.0

Archaea (Archaeans) is a group of creatures. There are 768 species of Archaeans, in 164 genera and 44 families. Archaeans includes groups like Euryarchaeota.

EOL има податоци за 2 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Археи. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Археи

Средините во кои живеат многу видови на Археи. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Археи.

Angels Tapias   cc-by-3.0

Живеалишта на Археи

Средините во кои живеат многу видови на Археи. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Археи.