dcsimg
Слика од <i>Sulfolobus acidocaldarius</i>
Life » » Археи »

Crenarchaeota

Kent McFarland   cc-by-nc-4.0

Crenarchaeota is a group of Archaeans. There are 91 species of Crenarchaeota, in 30 genera and 8 families.

EOL има податоци за еден атрибут.

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Crenarchaeota. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Crenarchaeota

Средините во кои живеат многу видови на Crenarchaeota. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Crenarchaeota.

Kent McFarland   cc-by-nc-4.0

Живеалишта на Crenarchaeotum

Средините во кои живеат многу видови на Crenarchaeota. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Crenarchaeota.