dcsimg
Jadranka Rota, Antonio M. F. Aguiar, Ole Karsholt   cc-by-3.0

Anthophila (Bee) includes groups like Bees, Sweat Bees, and Plasterer Bees.

EOL има податоци за 10 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Anthophila. Погледајте го овој вид на GBIF