dcsimg

Kecubung ( Javanese )

provided by wikipedia emerging languages

Kecubung iku tetuwuhan kang kalebu kulawarga Solanaceae, sakerabat karo terong lan kenthang. Kecubung racaké kembangé putih lan ungu, nanging hibridané ngembang manéka warna. Diprakirakaké tetuwuhan iki pisanan kanggo obat-obat ing abad kaping sepuluh. Kecubung ana kang asalé saka Asia Kidul-Wétan, nanging ana uga kang asalé saka Bawana Amérika.

Kecubung urip ing papan kang iklimé panas, lan dikultivasi ing saindhenging wilahan donnya amarga zat kimia kang dikandhung lan uga kanggo tetuwuhan hias. Pisanan ditepungaké déning Linnaeus ing taun 1753, nanging kanthi botanis isih durung pas ngenani gambaran lan panjlasan bab kecubung. Wewengkon asal kang dadi sumber tetuwuhan iki ora bisa dingertèni kanthi temenan.[2]

Réferènsi

  1. Safford, William E. (19 April 1921). "Synopsis of the genus Datura". Journal of the Washington Academy of Sciences 11 (8): 173–189. Dijupuk 28 March 2017.
  2. Preissel, Ulrike; Hans-Georg Preissel (2002). Brugmansia and Datura: Angel's Trumpets and Thorn Apples. Buffalo, New York: Firefly Books. kk. 120–123. ISBN 1-55209-598-3. Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Penulis lan editor Wikipedia

Kecubung: Brief Summary ( Javanese )

provided by wikipedia emerging languages

Kecubung iku tetuwuhan kang kalebu kulawarga Solanaceae, sakerabat karo terong lan kenthang. Kecubung racaké kembangé putih lan ungu, nanging hibridané ngembang manéka warna. Diprakirakaké tetuwuhan iki pisanan kanggo obat-obat ing abad kaping sepuluh. Kecubung ana kang asalé saka Asia Kidul-Wétan, nanging ana uga kang asalé saka Bawana Amérika.

Kecubung urip ing papan kang iklimé panas, lan dikultivasi ing saindhenging wilahan donnya amarga zat kimia kang dikandhung lan uga kanggo tetuwuhan hias. Pisanan ditepungaké déning Linnaeus ing taun 1753, nanging kanthi botanis isih durung pas ngenani gambaran lan panjlasan bab kecubung. Wewengkon asal kang dadi sumber tetuwuhan iki ora bisa dingertèni kanthi temenan.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Penulis lan editor Wikipedia