dcsimg
Слика од Asteropsis carinifera (Lamarck 1816)
Life » » Metazoa » » Иглокожи »

Морска ѕвезда

Asteroidea de Blainville 1830

2012 Moorea Biocode   cc-by-nc-sa-3.0

Asteroidea (Морска ѕвезда) е класа на Иглокожи.

EOL има податоци за 16 атрибути, и тоа:

2012 Moorea Biocode   cc-by-nc-sa-3.0

Живеалишта на Морска ѕвезда

Средините во кои живеат многу видови на Морска ѕвезда. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Морска ѕвезда.

Живеалишта на Морска ѕвезда

Средините во кои живеат многу видови на Морска ѕвезда. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Морска ѕвезда.