dcsimg
Слика од <i>Rhizobium rubi</i> (Hildebrand 1940) Young et al. 2001
Life » » Bacteria

Протеобактерии

Proteobacteria

  cc-by-nc-sa-3.0

Proteobacteria (Purple Bacteria & Relatives) is a group of Bacteria. There are 6832 species of Proteobakteerit, in 1360 genera and 172 family.

EOL има податоци за 2 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Протеобактерии. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Протеобактерии

Средините во кои живеат многу видови на Протеобактерии. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Протеобактерии.

  cc-by-nc-sa-3.0

Живеалишта на Протеобактерии

Средините во кои живеат многу видови на Протеобактерии. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Протеобактерии.