dcsimg
  cc-by-nc-sa-3.0

Chara is a genus of Archaeplastida in the family Characeae. They are associated with freshwater habitat.

сите записи

EOL има податоци за 10 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Chara Linnaeus 1753. Погледајте го овој вид на GBIF