dcsimg
Brian Gratwicke   cc-by

Vertebrata (Vertebrates) is a group of animals. There are 72394 species of vertebrates, in 13091 genera and 2070 families. This group has been around since the Phanerozoic Eon. Vertebrates includes groups like extinct jawless fishes.

EOL има податоци за 11 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на ’рбетници. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на ’рбетници

Средините во кои живеат многу видови на ’рбетници. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови ’рбетници.

Brian Gratwicke   cc-by

Живеалишта на ’рбетници

Средините во кои живеат многу видови на ’рбетници. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови ’рбетници.