dcsimg
Bernard DUPONT   cc-by-sa-2.0

Chordata (Chordates) includes groups like Cephalochordates, Tunicates, and Vertebrates.

EOL има податоци за 9 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Хордати. Погледајте го овој вид на GBIF