dcsimg
Animal Demography Unit 2019. Department of Biological Sciences - University of Cape Town   cc-by-nc-sa-3.0

Bathyergus suillus е вид на глодачи во семејството Bathyergidae.

EOL има податоци за 49 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Bathyergus suillus (Schreber 1782). Погледајте го овој вид на GBIF