dcsimg
Bernard DUPONT   cc-by-sa-2.0

Equus zebra е вид на цицачи во семејството коњи.

EOL има податоци за 68 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Equus zebra Linnaeus 1758. Погледајте го овој вид на GBIF