dcsimg
G Drange   cc-by-nc

Lemuridae (лемури) е семејство на Примати.

EOL има податоци за 23 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на лемури. Погледајте го овој вид на GBIF
G Drange   cc-by-nc

Живеалишта на лемури

Средините во кои живеат многу видови на лемури. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови лемури.

Живеалишта на лемури

Средините во кои живеат многу видови на лемури. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови лемури.