dcsimg
Natural History Museum, London   cc-by-nc-sa-3.0

Protopterus annectens е вид на Ceratodontiformes во семејството Protopteridae. Поврзанисе со слатководни живеалишта.

сите записи

EOL има податоци за 18 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Protopterus annectens (Owen 1839). Погледајте го овој вид на GBIF