dcsimg
Jean and Fred   cc-by-nc-2.0

Pterygota (Winged Insects) is a group of insects. There are 941792 species of winged insects, in 84527 genera and 1566 families. This group has been around since the Serpukhovian Age. Winged Insects includes groups like Mayflies and Dragonflies And Damselflies.

EOL има податоци за 10 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на крилести инсекти. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на крилести инсекти

Средините во кои живеат многу видови на крилести инсекти. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови крилести инсекти.

Jean and Fred   cc-by-nc-2.0

Живеалишта на крилести инсекти

Средините во кои живеат многу видови на крилести инсекти. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови крилести инсекти.