dcsimg
Слика од Gonatopsis Sasaki 1920
Life » » Metazoa » » Мекотели » главонози »

десетножни

Decapodiformes Young, Vecchione & Donovan 1998

JAMSTEC   cc-by-nc-4.0

Decapodiformes (десетножни) е надред на главонози.

EOL има податоци за 7 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на десетножни. Погледајте го овој вид на GBIF