dcsimg
2008 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Ornithorhynchus anatinus (Клунар) е вид на цицачи во семејството Ornithorhynchidae. Поврзанисе со слатководни живеалишта.

сите записи

EOL има податоци за 71 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Клунар. Погледајте го овој вид на GBIF