dcsimg
2010 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Heterohyrax brucei е вид на цицачи во семејството Procaviidae.

EOL има податоци за 66 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Heterohyrax brucei (Gray 1868). Погледајте го овој вид на GBIF