dcsimg
Taissa Rodrigues, Alexander Wilhelm Armin Kellner   cc-by-3.0

Pterosauria е ред на ’рбетници.

EOL има податоци за 5 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Pterosauria. Погледајте го овој вид на GBIF
Taissa Rodrigues, Alexander Wilhelm Armin Kellner   cc-by-3.0

Живеалишта на Pterosaurium

Средините во кои живеат многу видови на Pterosauria. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Pterosauria.

Живеалишта на Pterosauria

Средините во кои живеат многу видови на Pterosauria. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Pterosauria.