dcsimg

Pyura australis е вид на Плаштари во семејството Pyuridae.

EOL има податоци за 12 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Pyura australis (Quoy & Gaimard 1834). Погледајте го овој вид на GBIF